Mød os

Vi hedder Matilde og Jonas og vi er de glade ansigter, som tager imod dit barn om morgenen, er der hele dagen og smiler igen, når du henter dit barn om eftermiddagen.

Vi vægter nærvær, indragelse og natur meget højt og vi arbejder hver dag for at børnene skal have en god og spændende hverdag, som udfordrer og stimulerer dem. En hverdag hvor vi leger læringen ind. Vi vægter en ikke skemalagt dag, men dog med nogle faste fællessamlinger. Vores planer er altid fleksible, for vi tror på, at børnene får mest ud af dagen, hvis den tilpasser sig dem både i tempo og interesse.

Det gode børneliv for os er udfordrende, selvstændigt, frit og præget af masser af fantasi og udeliv. Vi har begge været spejdere i mange år og vi trækker på den erfaring, når vi færdes i naturen med børnene.

Det er vigtigt for os at have det sjovt! Vi kan godt lide at lave sjove ting med børn og vores passion er at se deres ansigter lyse op i et kæmpe smil. Hvad end det er i køkkenet, når vi er på tur, når vi leger, når vi klatrer, når vi hopper i vandpytter, så vil vi gerne have det sjovt sammen med børnene.

Matilde Louise Svanegaard og Jonas Svanegaard

Om stedet

Her på Skovjorden i Nørre Broby har vi et ca. 4,4 hektar stort område, som bærer præg af, at det er blevet passet godt på gennem generationer. Grundens store egetræer, og skovområderne i det hele taget, blev plantet fra lidt over 50 år siden af de daværende ejere.

Vi bor i et familiekollektiv, hvor vi bor tre generationer sammen. Vi er i proces med at etablere os med frugtlund og stor køkkenhave, da vi sammen har et stort ønske om at dyrke en væsentlig portion af vores egne fødevarer her på grunden.

Grunden ligger i et dejligt kuperet terræn, som gør det til et interessant sted for børn at udforske. Der er en stor stald, som lige nu huser hane og høns, som forsyner os med friske æg hver dag. Omkring huset har vi indhegnet et godt område, så børnene har et godt og sikkert sted, hvor de kan lege frit.

I vores indhegnede område har vi opsat et legetårn med rutsjebane, sandkasse og gynger. Vi har også en stor terrasse med plads til cykelbaner, hinkesten og sjippetorve.

Skovjordens område

Vores ca. 4,4 hektar som vi kan boltre os på! Klik for at se billedet i fuld størrelse.

Lukket legehave

Omkring huset har vi etableret en lukket legehave med plads til leg og udfoldelse. Her er legetårn, gynger, sandkasse, osv. og vi bruger meget tid i legehaven i både solskin og regn. Lige uden for legehaven har vi også en nedgravet trampolin, som skaber glæde.

Skønne omgivelser

En stor del af vores grund er skov, men vi har også en stor sø og flere åbne områder. Alene på grunden har vi mange udflugtsmuligheder som vi benytter os flittigt af. Når vi bevæger os uden for grunden, er der ikke langt til Odense Å hvor kvigerne græsser om sommeren, og går vi turen rundt om grunden møder vi nabo Niels' grise og køer som altid er et hit.

Legestue

I huset har vi indrettet en 36 kvm stor stue, som spise- og legestue. Med hylder i børnehøjde og læringsrige aktiviteter kan børnene frit fordybe sig i deres leg. Vi bruger særligt området til kreativ fordybelse, og hver morgen har børnene mulighed for at starte dagen roligt herinde.

Ture

Vi tager ofte på tur og skaber gode minder sammen. Om det er på en spændende ny legeplads, jernbanemusset eller Svanninge Bakker, så nyder vi at komme ud og opleve verden.

Måltider

Vi går meget op i mad og spiser hjemmelavet mad, som er primært økologisk og består af BPA-frie og nitrit-frie produkter. Vi har en fast måltidsrytme som skaber genkendelighed for børnene og hjælper dem til at lære ugens dage at kende.

100% skærmfri

Der er ingen skærme, som en del af pasningstilbuddet på Skovjorden. Vi ser ikke film eller TV med børnene og har ikke iPads eller lignende til dem.